فهرست مطالب

فصلنامه ایده های نوین روانشناسی
سال دوم شماره 2 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • شمس الله الهامی، دکتر پرویز کریمی ثانی *، سمانه فتحی آذر صفحات 1-8
    پیش زمینه و هدف
    شبکه های اجتماعی مجازی از جدیدترین حوزه های فناوری اطلاعات هستند؛ بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه سبک های دلبستگی و سبک های فرزندپروری با میزان فعالیت در شبکه های اجتماعی مجازی دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهرستان سلماس بود.
    مواد و روش کار
    طرح پژوهش حاضر از نوع همبستگی می باشد. جامعه پژوهش حاضر شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه شهرستان سلماس می باشد که تعداد آن ها 3700 نفر می باشد. بر اساس جدول مورگان 352 دانش آموز شامل 1700 دانش آموز دختر و 2000 نفر دانش آموز پسر دوره متوسطه (دوم، سوم و چهارم) به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. آزمودنی ها به پرسشنامه فضای مجازی (محقق ساخته)، پرسشنامه سبک دلبستگی هازن و شیور و پرسشنامه سبک های فرزندپروری بوری پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (همبستگی و رگرسیون) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج آزمون همبستگی نشان داد که سبک های فرزندپروری سهل گیرانه (0/82) و مستبدانه (0/86) دارای ارتباط مثبت معنی داری با استفاده بیشتر از فضای مجازی دارند (0/01) ولی سبک مقتدرانه دارای ارتباط معنی داری نبود (0/16). دلبستگی ناایمن اجتنابی (0/28) و دوسوگرا (0/33) ارتباط مثبت معنی داری با استفاده بیشتر از فضای مجازی دارند (0/01) ولی سبک ایمن ارتباط معنی داری نشان نداد (0/15).
    بحث و نتیجه گیری
    آزمون رگرسیون گام به گام نشان داد که سبک های مستبدانه، آسان گیر، اجتنابی و مقتدرانه 76 درصد از واریانس استفاده از فضای مجازی را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: دانش آموزان، سبک های دلبستگی، سبک های فرزندپروری، فضای مجازی
  • عباس بور، علی خانه کشی *، نادر امام قلی پور صفحات 9-18
    پیش زمینه و هدف
    کیفیت خواب نامناسب می تواند منجر به اختلال در عملکرد روزانه شود. هدف از اجرای پژوهش حاضر مقایسه کیفیت خواب و کیفیت زندگی افراد عادی با بیماران مصرف کننده داروهای خواب آور بوده است.
    مواد و روش کار
    پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی پس رویدادی با طرح علی- مقایسه ای بوده است. جامعه آماری پژوهش تمامی بیماران مصرف کننده داروهای خواب آور بودند که تعداد 274 نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از شهرهای ساری، نور و چالوس انتخاب شدند. تعداد 274 نفر از افراد عادی در سطح شهرهای مذکور نیز پس از همتاسازی متغیرهای جمعیت شناختی با گروه بیمار با روش نمونه گیری داوطلبانه در دسترس انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات نیز از پرسشنامه کیفیت خواب بویس و کیفیت زندگی ویر و شربون استفاده شد. داده ها با روش تحلیل واریانس چندمتغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل واریانس چندمتغیره نشان داد که بین افراد عادی و بیماران مصرف کننده داروهای خواب آور از لحاظ کیفیت خواب (0/01P<) و کیفیت زندگی (0/01P<) تفاوت معنی داری وجود دارد. این تفاوت در کلیه های زیر مقیاس های کیفیت خواب و کیفیت زندگی نیز وجود داشته است.
    بحث و نتیجه گیری
    مطابق با نتایج این مطالعه بیماران مصرف کننده داروهای خواب آور در قیاس با افراد عادی از کیفیت خواب و کیفیت زندگی پایین تری برخوردار بودند. مطابق با این نتایج استفاده دارو درمانی در ترکیب با درمان های روان شناختی در درمان اختلالات خواب پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: بیماران، داروهای خواب آور، کیفیت خواب، کیفیت زندگی
  • مژگان اکبری ابتکار *، دکتر رمضان حسن زاده، پژمان بریمانی صفحات 19-26
    پیش زمینه و هدف
    نشخوار فکری، تصوری که افراد در مورد خود دارند می تواند بر تعاملات، هیجانات و پیشرفت ها و موفقیت هایشان اثرگذار باشد. و با توجه به این که قشر دانش آموزان متوسطه به عنوان سازندگان کشور می باشند و میزان رضایتمندی آن ها از خود و پندارشان از جسم خود، ممکن است با میزان نشخواری که احتمال دارد منجر به افسردگی و تخریب آن ها شود در ارتباط باشد. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر اثربخشی آموزش مهارت های زندگی بر تصویر تن و نشخوار افسرده کننده می باشد.
    مواد و روش کار
    روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم در حال تحصیل شهرستان بابل در سال 1395-1394، به تعداد 2878 نفر بوده است. از بین مدارس دخترانه متوسطه دوم سه مدرسه و در هر مدرسه دو کلاس و در مجموع 6 کلاس به طور تصادفی انتخاب شدند، از این جامعه آماری، نمونه ای به تعداد30 نفر از افرادی که نمره بالا دریافت کردند به عنوان نمونه انتخاب شدند و در دو گروه (15 نفر آزمایشی) و (15 نفر کنترل) قرار گرفتند. نمونه پژوهشی به صورت روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای مرحله ای انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای مورد مطالعه از پرسشنامه های روابط چندبعدی بدن توسط کش و مقیاس پاسخ نشخواری نولن هوکسیما و مارو مورد استفاده شده است. سپس دوره آموزش مهارت های زندگی برای گروه آزمایشی طی 8 جلسه 90 دقیقه ای اجرا شد ولی در مورد گروه کنترل هیچ آموزشی صورت نگرفت. پس از اتمام برنامه آموزشی از هر 2 گروه پس آزمون به عمل آمد. جهت تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار) و استنباطی (نتایج تحلیل کوواریانس ANCOVA) در سطح معنی داری (0/05> P) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس (ANCOVA) نشان داد آموزش مهارت های زندگی با توجه به میانگین مولفه تصویر تن و نشخوار افسرده کننده گروه آزمایشی در پس آزمون نسبت به میانگین گروه کنترل، موجب افزایش تصویر تن و کاهش نشخوار افسرده کننده گروه آزمایشی شده است، بنابراین آموزش مهارت های زندگی، تصویر تن و نشخوار افسرده کننده دانش آموزان را به طور مثبت و معنی داری در گروه آزمایشی بهبود داده، در حالی که در گروه کنترل هیچ تغییر معنی داری را در پس آزمون نشان ندادند.
    بحث و نتیجه گیری
    آموزش مهارت های زندگی موجب شده است تا از میزان درگیری ذهنی دانش آموزان دختر مورد مطالعه درمورد بدن وجسم خود و همچنین از میزان نشخوار فکری که موجب کاهش خلق وافزایش خلق منفی شده کاسته شود. بر اساس یافته های پژوهش، می توان نتیجه گرفت که برای بهبود تصویر تن و نشخوار افسرده کننده دانش آموزان می توان از مداخله آموزش مهارت های زندگی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: آموزش مهارت های زندگی، تصویرتن، نشخوار افسرده کننده
  • دکتر زهرا دشت بزرگی *، دکتر پرویز عسگری صفحات 27-34
    پیش زمینه و هدف
    پرسشنامه «اختلال خوردن کودکان» یکی از ابزارهای جامع در اندازه گیری رفتار خوردن کودکان است که بر اساس گزارش والدین تکمیل می گردد. هدف پژوهش حاضر تعیین روایی و پایایی پرسشنامه رفتارهای خوردن کودکان در شهر اهواز بود.
    مواد و روش کار
    در این پژوهش با استفاده از روش خوشه ای چند مرحله ای، 312 نفر از دانش آموزان 7 تا 12ساله 4 مدرسه شهر اهواز، به عنوان نمونه انتخاب شدند و والدین آن ها به پرسشنامه رفتارهای خوردن کودکان پاسخ دادند.
    یافته ها
    محاسبه همسانی درونی پرسشنامه رفتارهای خوردن کودکان، با استفاده از شاخص آلفای کرونباخ نشان دادکه کل مقیاس دارای همسانی درونی برابر با 83 درصد می باشد. نتایج همبستگی پیرسون در بازآزمایی، پایایی برابر با 86 درصد را برای کل مقیاس نشان داد. روایی صوری و روایی سازه با استفاده از نظر متخصصان مورد تایید قرارگرفت. برون داد ساختار عاملی، یک معادله 7 عاملی را نشان داد که این هفت عامل مجموعا 62/8 درصد از کل واریانس را تبیین می کنند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از روایی و پایایی پرسشنامه رفتار خوردن می توان گفت آزمون رفتارهای خوردن، می تواند به عنوان ابزار معتبر، برای شناسایی سبک های خوردن که ممکن است در رشد و پایداری چاقی و اضافه وزن در کودکان اهمیت داشته باشد و یا سایرپژوهش های مرتبط قابل کاربرد باشد.
    کلیدواژگان: اعتبار، پایایی، رفتار خوردن کودکان
  • سیده زهرا احمدی *، دکتر اصغر نوروزی، مریم حامدی صفحات 35-44
    پیش زمینه و هدف
    کاهش بهزیستی ذهنی از شایع ترین مشکلات در اختلال های اضطرابی است. مطالعه ی حاضر با هدف کارآزمایی اثربخشی درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی (MBCT) بر بهزیستی ذهنی در دانشجویان اضطرابی انجام شده است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. 30 دانشجوی با اضطراب بالا پس از اجرای آزمون تشخیصی (سیاهه ی اضطراب حالت- صفت) به شیوه ی نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل به طور برابر (15 نفر) قرار گرفتند. آزمودنی های گروه آزمایشی به مدت 8 جلسه تحت درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی گماشته شدند و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. داده ها با استفاده از روش آماری کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی، بهزیستی ذهنی و زیر مقیاس های عواطف منفی آن را در گروه آزمایشی نسبت به گروه کنترل افزایش داده است. این در حالی که در مان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی تاثیر معنی داری روی عواطف مثبت نداشته است.
    بحث و نتیجه گیری
    مطابق با یافته های این مطالعه، درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی می تواند روش موثری برای ارتقای بهزیستی ذهنی از طریق کاهش عواطف منفی در مبتلایان به اختلال های اضطرابی باشد.
    کلیدواژگان: اضطراب، بهزیستی ذهنی، درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی، عواطف مثبت، عواطف منفی
  • مریم اکبری *، بهناز دهقانی، آمنه جعفری، آمنه کاردر صفحات 45-54
    پیش زمینه و هدف
    بازی درمانی تاثیری مثبت بر تنظیم شناختی هیجان، کاهش اضطراب و افسردگی کودکان دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر بازی درمانی با رویکرد شناختی رفتاری بر تنظیم هیجان و اضطراب و افسردگی کودکان دیابت نوع یک انجام شده است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با دو گروه آزمایشی و گواه است. جامعه آماری مطالعه حاضر، کلیه کودکان دیابتی نوع یک 9 تا 11 سال شهرستان ساری سال 96-95 می باشد. از بین جامعه آماری، 18 در مرحله پیش آزمون به تعداد 18 نفر پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان گرانفسکی و پرسشنامه اضطراب بک (BID) و پرسشنامه افسردگی بک) داده شد تا تکمیل نمایند، پس از جمع آوری پرسشنامه ها از بین کسانی که در پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان نمره بالا و اضطراب و افسردگی نمره پایین کسب کرده اند، به طور تصادفی به دو گروه آزمایشی و گواه (هر کدام 9 نفر) قرار گرفتند. سپس برای کودکان دیابتی گروه آزمایشی به مدت دو ماه، هشت جلسه آموزش بازی درمانی مبتنی بر شناختی رفتاری برگزار شد. اما به گروه گواه، آموزش خاصی داده نشد. سرانجام در پایان آموزش، دو گروه در یک جلسه به پس آزمون پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان گرانفسکی و پرسشنامه اضطراب بک (BID) و پرسشنامه افسردگی بک پاسخ دادند. داده ها با استفاده از روش آماری کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند، بازی درمانی به شیوه شناختی- رفتاری موجب افزایش تنظیم شناختی هیجان و کاهش اضطراب و افسردگی کودکان مبتلا به دیابت نوع یک شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    مطابق با یافته های این پژوهش بازی درمانی مبتنی بر رویکرد شناختی رفتاری تاثیر مثبت بر کاهش اضطراب و افسردگی در کودکان دارد. همچنین، بازی درمانی با رویکرد شناخی رفتاری راهبرد مفیدی برای کاهش اضطراب و افسردگی در کودکان و نوجوانان می باشد.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، بازی درمانی، تنظیم هیجانی، شناختی رفتاری
  • خدیجه باقری *، دکتر بهرام میرزاییان، دکتر محمد کاظم فخری صفحات 55-62
    پیش زمینه و هدف
    دوران کودکی و نوجوانی شرایط خاصی دارد. مشکل در مقابله و تنظیم هیجان می تواند منجر به رفتارهای پرخطر شود. یکی از دلایل اصلی که سبب می شود، برخی نوجوانان مهارت زندگی کردن را نداشته باشند؛ این است که این کودکان، مهارت های زندگی مناسبی که می توانند آن ها را جلوه دهند را ندارند. آن ها در یک وضعیت دو سویه گرفتارند. از یک طرف، دانش آموزان بی دقت فرصتی برای تمرین مهارت های زندگی نمی یابند و از طرف دیگر، آن هایی که در مهارت های زندگی ضعیف هستند قادر به برقراری ارتباط نیستند. بنابراین، هدف پژوهش حاضر اثربخشی آموزش مهارت های زندگی (کنترل خشم، جرات ورزی و ارتباط موثر) بر سرسختی و راهبردهای مقابله ای نوجوانان بی سرپرست استان مازندران می باشد.
    مواد و روش کار
    روش پژوهش در این تحقیق نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری شامل کلیه نوجوانان بی سرپرست مراکز بهزیستی استان مازندران در سال (1395-1394) می باشند (112=n). به این صورت که از بین مراکز استان مازندران، دو مرکز انتخاب شد. نمونه پژوهش حاضر شامل 30 نفر از نوجوانان بی سرپرست استان مازندران بودند و پس از اجرای پیش آزمون، 15 نفر از آزمودنی ها در گروه آزمایشی و 15 نفر در گروه کنترل قرار گرفتند، که به صورت روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه های سخت رویی اهواز و راهبردهای مقابله ای لازاروس بود. سپس مداخله آزمایشی (آموزش مهارت های کنترل خشم، جرات ورزی و ارتباط موثر) برای گروه آزمایشی، طی 8 جلسه 60 دقیقه ای اجرا شد ولی در مورد گروه کنترل هیچ آموزشی صورت نگرفت. پس از اتمام برنامه آموزشی از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد. داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش مهارت های زندگی با توجه به میانگین مولفه سرسختی و راهبردهای مقابله ای گروه آزمایشی در پسآزمون نسبت به میانگین گروه کنترل، موجب افزایش سرسختی و راهبردهای مقابله ای گروه آزمایشی شده است و همچنین، موجب تفاوت معنی داری بین دو گروه کنترل و آزمایشی شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    مطابق با یافته های این مطالعه، آموزش مهارت های زندگی (کنترل خشم، جرات ورزی و ارتباط موثر) بر افزایش سرسختی و راهبردهای مقابله ای نوجوانان بی سرپرست موثر است. لذا به کارگیری این روش حمایتی، می تواند به عنوان یک روش موثر، به منظور افزایش سرسختی و راهبردهای مقابله ای نوجوانان بی سرپرست باشد.
    کلیدواژگان: ارتباط موثر، جرات ورزی، راهبردهای مقابله ای، سرسختی، کنترل خشم
|
  • Shamsollah Elhamy, Parviz Karimisani Dr *, Samaneh Fathi Azar Pages 1-8
    Background and Aims
    The aim of this study was to determine the Relationship between attachment and parenting styles with activity in social networks of Secondary school students in the city of Salmas.
    Materials and Methods
    Design the research is correlational study. The study population consisted of all Secondary students (male and female) in Salmas city. It is the number 3700 (1700 girls and 2000 boys) According to Morgan 352 secondary school student were selected (the second, third and fourth). Subjects responded to social networks questionnaire (self-made), Hazan and Shaver Attachment Style Questionnaire and parenting style questionnaire Buri. Data were analyzed with descriptive and inferential statistics. Test results show that permissive parenting styles (0.82) and authoritarian (0.86) have a significantly positive correlation with increased use of social networks (0.01). But authoritative style was not significant relationship (0.16).
    Results
    Avoidant attachment (0.28) and ambivalent (0.33) have a significantly positive correlation with increased use of social networks (0.01). However, secure style did not significant relationship with activity in social networks (0.15).
    Conclusion
    Regression analysis showed that parenting styles and attachment styles respectively explain 0.76 of variance activity in social networks of Secondary school students.
    Keywords: Attachment styles, Parenting style, Social networks, Students
  • Abbas Bour, Ali Khanekeshi *, Nader Emamgholipoor Pages 9-18
    Background and Aims
    Poor sleep quality may result in disturbed daily functioning. The aim of this study was to compare of sleep quality and quality of life between patients using soporific drugs and normal individuals.
    Materials and Methods
    This study was a descriptive ex-post facto one with causal comparative design. The statistical population of the present study was all patients taking hypnotic drugs that 274 patients were selected by a random stratified sampling method from Sari, Noor and Chaloos. As well as, 274 normal individuals from the above mentioned cities were selected by convenient sampling method after matching with the first group on demographic variables. The data collected using quality of sleep and quality of life questionnaires. The results analyzed with Multivariate Analysis's of Variance (MANOVA).
    Results
    The results of MANOVA indicated that there is a significant difference between ordinary people and those taking hypnotic drugs in quality of sleep (P
    Conclusion
    According to the results of this study, patients with using soporfic drugs compared with normal individuals had a lower quality of sleep and quality of life. Consistent with this results, drug therapy in combination with psychological treatment is recommended in the treatment of sleep disorders.
    Keywords: hypnotic drugs, patients, quality of life, quality of sleep
  • Mozhgan Akbari Abtekar *, Ramazan Hassanzadeh, Pezhman Barimani Pages 19-26
    Background and Aims
    Although the interior of studies done on the effectiveness of life skills training, but the body image and Depressive Champ of the few students there. Due to the importance of the topic, check the above two issues together. The purpose of this research is important to the effectiveness of life skills training on body image and Depressive Champ Two high school students of Babol.
    Materials and Methods
    This is a quasi-experimental research with pretest design. The statistical population of this study includes all female secondary school students in the city of Babol in the year 2015-2016, with 2878 people. Of the secondary schools of secondary schools, three schools and two schools in each school and six classes were randomly selected, a sample of 30 people who received high scores were selected as sample, and the pain group (15 experimental) And (15 control). The research sample was selected using a cluster random sampling method. To measure the variables studied, the multidimensional body questionnaire was used by cache and Valen Hoeksma and Maro rumination response scale. The life skills training course for the experimental group was performed in 8 sessions of 90 minutes, but no training was performed in the control group. After completing the educational program, two groups of post-tests were used.For statistical analysis of descriptive statistics (mean, standard deviation) and inferential statistics analysis of covariance (ANCOVA) significant level (P
    Results
    Data were analyzed by covariance analysis. Analysis of covariance (ANCOVA) showed that life skills education, the body image and Depressive Champ improved positively and significantly in the experimental group, while in the control group no significant changes were observed in the post test.
    Conclusion
    Life skills training has led to a reduction in the level of mental involvement of female students studying their body and body as well as the amount of rumination that reduces the mood and the increase in negative mood. Based on the findings of the research, it can be concluded that students can use life skills training intervention to improve their the body image and Depressive Champ.
    Keywords: Body image, Depressive Champ, Life skills training
  • Zahra Dasht Bozorgi Dr *, Parviz Askary Dr Pages 27-34
    Background and Aims
    The Children's Eating Behavior Questionnaire (CEBQ) is a comprehensive tool for measuring eating behavior in children, which is completed on the basis of parent's reports. The purpose of this study was to determine the validity and reliability of the children's eating behavior questionnaire in Ahvaz city.
    Materials and Methods
    In this research, 312 students from 7 to 12 years old students in four schools in Ahwaz were selected by multi-stage cluster sampling method and their parents responded to the children's eating habits questionnaire.
    Results
    The internal consistency of the children's eating behavior questionnaire, using the Cronbach's alpha index, showed that the overall scale has an internal consistency of 83%. The results of Pearson correlation in retest showed a reliability of 86% for the whole scale. The face validity and structural validity were confirmed by the experts. The yield structure of the agent showed a 7-factor equation, which explains these seven factors in total 62.8% of the total variance.
    Conclusion
    According to the results of the validity and reliability of the eating behavior questionnaire, it can be said that eating behaviors test can be a valid tool for identifying eating patterns that may be important in the development and maintenance of obesity and overweight in children. Or other related studies.
    Keywords: Children's Eating Behavior, Reliability, Validity
  • Seyedeh Zahra Ahmadi *, Asghar Norouzi, Maryam Hamedi Pages 35-44
    Background and Aims
    Reducing of subjective well-being is the most prevalent problem in anxiety disorders. The present study was designed to investigate the effect of mindfulness-based cognitive therapy (MBCT) on subjective well-being in anxious students of universities.
    Materials and Methods
    This study is experimental with the pretest-posttest design. 16 students who have taken STAI diagnostic test (State-Trait Anxiety Inventory) and shown the test anxiety symptoms were chosen by convenient sampling method and were randomly divided into two equal (15 participants) groups: experimental and control groups. The experimental group was receiving mindfulness-based cognitive therapy for 8 sessions while the control group did not receive any intervention. The results analyzed with Covariance.
    Results
    The results of this study indicate that MBCT is effective and useful strategies in increasing of subjective well-being and reducing of negative affects in anxious students.
    Conclusion
    According to the results MBCT can be effective in increasing of subjective well-being by reducing of negative affects.
    Keywords: Anxiety, Mindfulness based cognitive therapy, Negative affects, Positive affects, Subjective well, being
  • Maryam Akbari *, Behnaz Dehghani, Ameneh Jafari, Ameneh Kardar Pages 45-54
    Background and Aims
    Game therapy has a positive effect on the on the cognitive regulation of excitement, reduction of stress and depression in children. The present study aimed to investigate the effect of game therapy with a cognitive-behavioral approach on the regulation of excitement, anxiety and depression in children with type-1 diabetes.
    Materials and Methods
    This is a semi-experimental study with a pretest-posttest design and a control group. 18 diabetic children who received a high score after performing a test of excitement cognitive regulation and a low score after the implementation of cognitive regulation test of anxiety and depression were randomly divided into experimental and control groups (9 each).
    Results
    Data was analyzed using statistical method of covariance analysis. The results of the study show that game-based therapy with a cognitive-behavioral approach is a useful strategy for reducing anxiety and depression in children and adolescents.
    Conclusion
    According to the findings of this study, game-based cognitive-behavioral therapy is effective in reducing anxiety and depression in children.
    Keywords: Anxiety, Depression, Game therapy, Emotional regulation, Cognitive, behavioral
  • Khadigeh Bagheri *, Bahram Mirzaian, Mohammad Kazem Fakhri Pages 55-62
    Background and Aims
    Childhood and adolescence certain conditions. Difficulty in coping and emotional regulation may lead to risky behavior. They are caught in a two-way situation. The Turaif, careless students the opportunity to practice their skills do not live the other hand, those who are weak in life skills are not able to communicate. The aim of this study the effectiveness of life skills training (anger management, assertiveness and effective communication) on hardiness and Coping derelict Adolescent.
    Materials and Methods
    Methods In this experimental study, study design is quasi-experimental with pretest and post test with a control group and study population consisted of all adolescent orphans in Welfare centers Mazandaran province (2015-2016) are the (n=112). The sample Hazrshaml Mazandaran province were 30 orphans Aznvjvanan Who were selected by simple random sampling. This means that the two selected provincial capitals, the instrument Ahvaz hardiness and coping strategies questionnaire was Lazarus. Then the centers of 30 randomly selected sampling scatter diagram after the pre-test, 15 subjects in the experimental group and 15 in the control group. Then the experimental group (training anger control skills, assertiveness and effective communication) to the experimental group for 8 sessions run 60 Minute Ay but in the control group received no training. After completing the curriculum of both groups were assessed.
    Results
    Research findings showed that 99 Percent Trust training caused significant difference between the two control experiments that the effect size (0.168) is the dependent variable and life skills training are two significant differences.
    Conclusion
    The results of data analysis using Analysis of Covariance showed that life skills training (anger management, assertiveness, and effective communication) to increase the resilience and coping strategies of young orphan is effective.
    Keywords: Anger management, Assertiveness, Effective communication, coping strategies, Hardiness